Meditatie

creëren voor jezelf

Deze rust en stilte zijn niet alleen noodzakelijk om terug jezelf op te laden en op adem te komen maar brengen je als het ware in contact met je innerlijke gevoelens.

Door de intense drukte van het leven heb je nood aan tot rust komen. De behoefte aan tot rust kunnen komen en te leren stilte creëren voor jezelf.

Jezelf inspireren en voeden om je dagelijkse leven in handen te nemen en leren luisteren naar wat goed voor je. is Met meditatie creëer je een grondtoon in je leven waardoor je dieper, rijker en vooral helderder gaat voelen en denken. Diepe ontspanning, innerlijke beelden en zintuiglijke ervaring helpen je in het vinden van evenwicht. Het vinden van harmonie tussen lichaam en geest is een automatisch gevolg van deze positieve verrijking.

 

Ontdekken, je innerlijke stem.

Bij het regelmatig mediteren merk je dan ook een positieve beïnvloeding in je leven. Wanneer je meditatie goed gebruikt ontstaat er een helende werking.

Het ontdekken van je eigen kleur en innerlijke stem. Door te mediteren kom je in verbinding met jezelf. Door te luisteren naar jezelf ga je bewuster om met het leven en gevoelens. Je leert negatieve gevoelens beter te begrijpen en hier mee om te gaan. Het helpt je positief te staan in het leven en geeft je zelf inzicht om sterker om te gaan met problemen. Door je innerlijke rust, het omgaan met stress en zelfvertrouwen bewandel je een pad naar verrijking positiviteit en kracht.

Ik leer je de verschillende stappen aan van meditatie en de natuurlijke vorm van vipassana of ook wel mindfulness genoemd.

 

Vipassana

Zie de dingen zoals ze werkelijk zijn Vipassana is een eenvoudige en vooral praktische techniek van inzichtsmeditatie. Het is een zuivere en pure manier van mediteren die gebaseerd is op het Theravadaboeddhisme.

Zelftransformatie door zelfobservatie, de kennismaking naar acceptatie en aanvaarding. Door ik je leer hoe te werken aan zelfobservatie kom je in een proces waar je in verbinding gaat met het diepste van jezelf. Je focust op de diepe verbinding tussen je lichaam en geest. Je doel is hier de negativiteit en onzuiverheden als haat, woede, angst… te herkennen en zuiveren. Het zal zorgen voor ontwikkeling van vreugde, wijsheid en persoonlijke rust.

Deze pure en eenvoudige vorm van meditatie is gekend overal ter wereld. Al duizenden jaren beoefenen mensen vipassana meditatie en helpt het hen de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Daarom durft men ook wel eens zeggen dat vipassana je eigen antidepressiva is. Onderzoek toont aan dat bij een lichte vorm van depressie het frequent beoefenen van meditatie mensen vergelijkbare effecten waarnemen als bij het nemen van antidepressiva. Het sterken van jezelf en dit in de puurste vorm vanuit jezelf is leren omgaan met je eigen kracht.

 

Wat doet Vipassana

Wanneer je op zoek bent naar bevrijding en verlichting is Vipassana-meditatie hier een natuurlijke manier die kan helpen. Door intensief te mediteren kom je in een natuurlijke zuivering terecht. Je neemt mentale complexiteit, onevenwichtige reactie op aan- en onaangename situaties die spanning veroorzaken op een natuurlijke manier bij jezelf weg. Bij deze geestelijke zuivering kan het neveneffect bij sommige mensen zijn dat door zuivering psychosomatische aandoeningen worden opgelost. Dit mag echter niet je doel zijn.

 

Hoe werkt het?

Het is als het ware luisteren en voelen naar je lichaam. Je leert je geest te concentreren door je eigen ademhaling te observeren.

Een natuurlijk effect is dat je alerter om gaat met gevoelens en denken door je hier verscherpt bewustzijn creëert. Je lichaam en geest zetten hierdoor het eerste natuurlijke proces van zuivering aan het werk. Je ervaart hier de eerste kennismaking met rust en evenwicht. Het mooie aan vipassana-meditatie is dat deze techniek dan ook door iedereen overal en altijd kan worden gebruikt zonder los van religie noch sekte.

 

Hoe help ik je

Ik begeleid personen of groepen in een traject van meditatie waar ik je de verschillende stappen aanleer. Samen gaan we op zoek naar de meest comfortabele manier en houding voor te mediteren. In deze meditatie begeleiding leer je stap voor stap te groeien naar verbinding maken met jezelf.

Tijdens elke sessie is er een begeleide meditatie waar ik je help om je contact te leren maken. Hier leer je de gevoelens beter te begrijpen en wel op de volgende manieren:

 • Het werken met kleuren
 • Maken van tekeningen

Je creëert hierbij inzicht en leert innerlijke gevoelens te begrijpen door erover te vertellen. Meditatie is immers acceptatie en aanvaarding door bewustwording.

 

Meditatie voor

 • Leren omgaan met gevoelens
 • In verbinding gaan met jezelf
 • Bewustworden van je gevoelens
 • Veranderen van negativiteit
 • Verruimen van positiviteit
 • Beoordelen of veroordelen te stoppen
 • Creatie van innerlijke rust

 

Meditatie is niet

 • verbonden aan religie of sektarisch gedrag & houding
 • een vorm van filosofisch of intellectueel vermaak
 • hulp bij ernstige psychische stoornissen
 • een 'alles oplosser'

 

Psychische stoornissen

Vipassana-meditatie is géén genezing van psychische problemen. De meditatie komt ten goede bij de meeste mensen maar mag niet worden aanzien als natuurlijk alternatief bij medische of psychiatrische behandeling. Bij ernstige psychische stoornissen is meditatie dan ook niet aan te raden.

 

Realife

Contacteer ons

Realife bvba
Antwerpen (BE)
Telefoon: +32 (0)479 59 95 73
Stuur ons een e-mail

Of volg ons op sociale media

 • Facebook